Perle de apa sarata

01 noiembrie 2014

Perle AKOYA

Sunt produse de stridiile akoya si au, de obicei, forma rotunda. Culorile de fond ale acestor perle sunt de la roz – deschis, la galben – pal si pot avea nuante de verde si albastru – gri. Perlele akoya sunt asociate, in mod normal cu Japonia, mai ales daca masoara peste 7 mm.. China, Coreea, Hong-Kong si Sri Lanka produc perle akoya de dimensiuni mai mici.

Perle NEGRE

Perlele din Tahiti produse de midia cu buze negre, Pinctada margaritifera, sunt singurele perle negre natural; toate celelalte perle negre sunt obtinute prin vopsire. Culoarea “neagra” poate varia de la argintiu, la gri – inchis si poate avea nuante roz si verzi. Perlele negre pot parea aproape metalice. Perle din Marea Sudului si Tahiti Aceste perle sunt cultivate in midiile mari din specia Pinctada maxima si au nevoie de mai mult timp decat perlele akoya pentru a creste in interiorul scoicii. Pot fi albe, cu o nuanta trandafirie sau verde, verzi, gri – albastre sau galbene pal. Perlele de culoare galben intens din Marea Sudului sunt foarte apreciate si foarte scumpe, ca si cele albe-roz. Perlele din Marea Sudului sunt cele mai mari perle de cultura, iar pretul lor creste odata cu dimensiunea. Perlele rotunde sunt cele mai rare si mai scumpe.

Perle KESHI

Perlele keshi sunt perle foarte mici, care se formeaza spontan cand o perla nucleata mult mai mare este cultivate in stridia Akoya. Perlele keshi cresc fara nucleu si sunt, de fapt “ naturale ”. Au aceleasi culori ca perlele akoya. Molustele perlifere din Marea Sudului si Tahiti produc si ele perle keshi, dar mult mai mari. Acestea pot avea o lungime mai mare de 10 mm si sunt folosite adesea pentru bijuterii, deoarece au forme interesante.